Bloeikas 2e over all in RC-cup!

Onze 7 en 8 toppers van de Bloeikas zijn 2e over all geworden in de RC-cup! Én hebben de eerste prijs in de categorie ’money’!

Heemstede- 31 mei 2022

Op het rc-circuit van MACH in Heemstede is het team van de Bloeikas op de tweede plaats geëindigd in de RC-cup! De leerlingen van de Sint Jozef en de Zandhope wonnen zelfs de ’money-award’, de categorie die gaat over de sponsoring, de boekhouding en hoe de sponsorgelden zijn besteed. In elke categorie (design, money, speed, communicatie en sportiviteit) konden punten worden verdiend. Alles bij elkaar opgeteld leidde dat tot een tweede plek in totaal. Een bijzondere vermelding ontving de Bloeikas nog voor sportiviteit, omdat ze een concurrerend team een cruciaal reserve-onderdeel gaven na een heftige, noodlottige crash van hun auto. Top mannen!

Na de presentaties van vorige week waren het vandaag op het circuit vooral de coureurs en de monteurs die aan de bak moesten. In drie heats werd er geracet tegen de zes andere scholen. Enorm aangemoedigd door de ’blue army’ maakten onze coureurs Stein, Tiuri en Jason er een zeer spannende en spectaculaire race van, waarbij de coole coureur van ’de Hoge Venne’ uit Warmenhuizen hun nèt de baas bleef, maar dat scheelde niet veel...

De heerlijke broodjes en het drinken van de SPAR maakte de dag nog extra geslaagd en zo was de lange rit naar Heemstede zeer de moeite waard geweest!

58F8F085-F5AF-448A-9D31-2BF2D775F7AF 58F8F085-F5AF-448A-9D31-2BF2D775F7AF